Csöbör Katalin

MiskolcKossuth utca 16.1. választókerület
2020 Jan. 16 16:17

KÖZEL KÉTSZÁZ CSALÁD KAPOTT TŰZIFÁT ARNÓTON

Arnóton a kormány, az önkormányzat és az Északerdő támogatásával 200 köbméter fát osztottak szét, több mint 3,5 millió forintért.

 

Több mint 180 család kapott szociális tűzifát Arnóton. Alig győzték a kiskocsira pakolni a férfiak. Ebben a hónapban Molnár Béla és családja már biztos, hogy nem fog fázni. A ma átvett szociális tűzifa nagy segítség nekik. Mint mondta, hetedmagával igyekszik megélni 85 ezer forintból. Hozzátette: a most kapott fa körülbelül másfél hétre lesz elegendő.

 

A tűzifa értéke családonként körülbelül 15 ezer forint. Az arnóti képviselőtestület önkormányzati rendeletben határozta meg, hogy kik kaphatnak a szociális tűzifából. Üveges István polgármester elmondta, a település csaknem 1,5 millió forintot adott tűzifára a saját bevételei terhére. Ismertette: azok kaphattak tűzifát, akik például lakhatási támogatásban részesülnek, vagy időskorúak. Így összesen 188 család vált jogosulttá erre a támogatásra.

 

A tűzifa kormányzati támogatással és az Északerdő segítségével érkezett a településre. Csöbör Katalin (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő kiemelte, „a jó gazdasági politikának köszönhetően” van idén is tűzifaosztás az 5 ezer fő alatti településeken. A Belügyminisztérium és az Északerdő Zrt. jóvoltából tudtak most fát osztani Arnóton, de Sajókeresztúron és Szirmabesenyőn is szoktak osztani minden évben. Az országgyűlési képviselő hozzátette, a kormányzat évek óta rezsicsökkentéssel is segíti a családokat, és a fűtési szezonban tűzifával is támogatja a kistelepülések önkormányzatait.

Csöbör Katalin

Miskolc, Kossuth utca 16.
eseménynaptár