2018 Feb. 20 17:54

Elkezdődött a kampány - gyűjtik az aláírásokat a jelöltek

Hivatalosan is elkezdődött a kampány február 19-től gyűjthetik az aláírásokat az országgyűlési képviselőválasztások jelöltjei. Az egyéni választókerületekben ötszáz aláírást kell összegyűjteniük, március 5-ig. A Fidesz-KDNP két miskolci jelöltje egy nap alatt a szükséges 500 aláírás többszörösét gyűjtötte össze. Csöbör Katalin és Hubay György kedden reggel már le is adta az aláírásgyűjtő íveket.

Alakszai Zoltán, Miskolc jegyzője érdeklődésünkre elmondta, a legtöbb jelölő szervezet már felvette az ajánló íveket, kiemelte ugyanakkor, hogy az aláírások gyűjtését törvény szabályozza. Közterületen, vagy a választásra jogosultak lakóhelyén lehet ilyen tevékenységet folytatni, vannak azonban olyan helyszínek, ahol nem lehet aláírásokat gyűjteni.

Munkaidőben a gyűjtő vagy az ajánló személy munkahelyén is tiltja ezt a törvény, ugyanígy nem gyűjthetők ajánlások az önkormányzat illetve állami szervezetek hivatalaiban köznevelési és egészségügyi intézményekben – hangsúlyozta a jegyző.

Mint megtudtuk, Fidesz-KDNP két miskolci országgyűlési képviselő-jelöltje egy nap alatt a jelölt állításhoz szükséges aláírások többszörösét gyűjtötte össze.

Katalin, a borsodi 1-es kerület kormánypárti jelöltje kedden reggel adta le a betelt aláírásgyűjtő íveket a választási bizottságnak. - Nagyon pozitívak az eddigi tapasztalataink, köszönjük az eddigi támogatást, és bízunk a választók további bizalmában. - Természetesen tovább folytatjuk a munkát, minél több embert szeretnénk elérni, a további együttműködés reményében – mondta a fideszes politikus.

Hubay György, a 2-es kerület Fidesz-KDNP jelöltje szintén rekordidő alatt gyűjtötte össze az aláírásokat, így hivatalosan is képviselőjelöltté vált. Ő is úgy nyilatkozott: minél több választót szeretne megismerni, ezért folytatja az aláírásgyűjtést. – Úgy érzem, eddigi találkozásaink során bizalommal és szeretettel fogadtak a választók. Megmondom őszintén, ez nagyon jól esett, nagyon köszönöm mindazoknak, akik aláírásukkal támogatták a jelölésemet, kérem, a továbbiakban is tiszteljenek meg a bizalmukkal – nyilatkozta Hubay György.